Bitcoin El Salvador’da Resmi Olarak Kullanılmaya Başlayacak

0
436
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Miami’deki Bitcoin 2021 konferansının son saatlerinde El Salvador büyük bir Bitcoin hamlesi yaptı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, önceden kaydedilmiş bir videoda, Bitcoin’in yasal ihale olarak tanınması için ülke kongresine bir yasa tasarısı göndereceğini duyurdu. Bukele’nin videosu, Lightning Network üzerine kurulu bir kripto cüzdanı olan Strike’ın kurucusu Jack Mallers tarafından bir konuşma sırasında oynatıldı.

Mallers sahnede El Salvador’da üç aydır yaşadığını ve oradaki nüfusun yaklaşık %70’inin bir banka hesabının olmadığını ifade etti. El Salvador, Lightning ödeme uygulaması Strike ile ortaklık kurdu. Mallers, El Salvador’un potansiyel olarak 10 milyon daha fazla kullanıcıyı Bitcoin ekosistemine getireceğini ve finansal katılımın önemini vurgulayacağını dile getirdi. Yasa sorunsuz bir şekilde geçerse, El Salvador, Bitcoin’i resmi olarak tanıyan ilk ülke olacak.

Bu duyurunun ardından El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Twitter profil fotoğrafına “lazer göz” ekledi. 39 yaşındaki Nayib Bukele, 2,5 milyon takipçisine lider kripto para birimi Bitcoin desteğini gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz