Bitcoin Dominansı Son 8 Ayın En Düşük Seviyesinde

0
792

2020 yılının başından bu yana Bitcoin dominansı %11’lik bir düşüş göstermiş durumda. Yılın başında %70 seviyelerinde olan dominans son günlerde %62’lere kadar geriledi. Baktığımız zaman bu seviye son 8 ayın en düşük seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin’in yılın başından bu yana ortalama %44 değer kazandığını göz önünde bulundurursak bu dominans düşüşüyle beraber marketcap 300 milyar doların üzerine çıkmayı başardı. Her ne kadar Bitcoin son 1 buçuk ayda %44 değer kazansa da birçok altcoindeki yükseliş Bitcoin’den çok daha sert oldu.

Bitcoin’den sonra ikinci en büyük kripto para durumunda olan Ethereum yıl başından bu yana yaklaşık %120 artış göstererek tüm dikkatleri üzerine çekti. XRP’de ise %72’lik bir artış yaşandı.

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Bitcoin dominansının düşmeye devam etmesi halinde altcoinlerdeki yükselişler çok daha sertleşebilir. Ancak yaklaşan madenci ödül yarılanması süreci dolayısıyla birçok analist Bitcoin dominansının bu süreçte artabileceğini de belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz