Bitcoin (BTC) Ücretleri Yeni Zirveler Belirledi

0
139
Bitcoin
Bitcoin

Zincir içi analitik start-up’ı IntoTheBlock’a göre, işlemi blockchain’in bir sonraki bloğuna dahil etmek için madencilere ödenen BTC miktarını ifade eden Bitcoin ücretleri 2023’te yeni zirvelere ulaştı. IntoTheBlock’a göre, ortalama günlük ücretler Aralık 2022’den bu yana 35 kat arttı; Bitcoin (BTC) madencileri, işlem maliyetleri arttıkça ciddi oranda kâr elde etti.

Kullanıcıların NFT’ler Bitcoin blok zincirinde yazıtlar olarak saklamasına olanak tanıyan bir protokol olan Ordinals, ani yükselişin başlıca sorumlusu.

NFT’ler üretmeye yönelik bir mekanizma olan Bitcoin Ordinals, Ocak ayında başlatıldı ve NFT ve akıllı sözleşme anlatılarını Bitcoin ağına getirdi. Dune Analytics’in 26 Aralık’ta yayınladığı en son verilere göre kullanıcıların kümülatif toplam 51.720.061 Ordinal yazıtı var.

Bitcoin yalnızca ağ ücretlerinde yeni zirvelere ulaşmakla kalmadı, Santiment, 2023’ün çeşitli ana sektörleri hesaba katarak yüzyılın en iyi performans gösteren yıllarından biri olarak hatırlanacağına inanıyor.

Santiment, Bitcoin ve Ethereum’un yalnızca üç hafta önce belirlenen bir buçuk yılın en yüksek seviyelerini kırmaya hâlâ çok yakın olduğuna dikkat çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz