Bitcoin Artık El Salvador’da Yasal Bir Para

0
421
El Salvador ve Bitcoin (BTC)
El Salvador ve Bitcoin (BTC)

Bu sabah saatlerinde El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin tasarısı Kongre’ye gönderilmesiyle ilgili tweet attı. Kısa bir süre sonra Bukele, tasarının 84 oydan 62’sini alarak Salvador Kongresi’nde resmen geçtiği açıkladı. Kararname, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 90 gün içinde yürürlüğe girecek.

En önemlisi, tasarı, “her ekonomik unsurun” Bitcoin ödemelerini kabul etmesini zorunlu kılacak bir hüküm içeriyor. Hükümet ayrıca, herhangi bir volatilite sorununu azaltmak için kripto para biriminin anında ABD dolarına dönüştürülebilir olmasını sağlayacak ve vatandaşların vergilerini Bitcoin ile ödemesine izin verecek. Bununla birlikte kararname, fiyatların Bitcoin cinsinden ifade edilebileceğini, ancak doların referans para birimi olarak kullanılmaya devam edeceğini belirtiyor.

Bu arada Başkan Nayib Bukele, Twitter’da El Salvador’un 3 Bitcoin gönderen göçmenlere kalıcı oturma izni vereceğini söyledi. Bukele’ye göre hükümet, vatandaşları için bir Bitcoin cüzdanı çıkaracak, ancak insanlar istedikleri cüzdanı kullanabilecekler. Ülke ayrıca, trader’ların risk almak zorunda kalmamasını sağlamak için volatiliteyi dengelemek amacıyla kabaca 150 milyon dolar değerinde BTC tutacak bir güven fonu yönetecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz