Bitcoin Almanya’dan Gelen Haberler Üzerine %4,5 Yükseldi

0
171
Bitcoin
Bitcoin

Forbes’un yakın tarihli bir makalesine göre, Alman federal parlamentosu Bundestag’dan Joana Cotar, dünyanın lider kripto para birimi Bitcoin’in Almanya’da yasal bir ödeme aracı olarak tanıtılmasını önerdi.

Birkaç yıl önce bu El Salvador’da zaten uygulanmıştı. Şu anda ülkenin cumhurbaşkanının Bitcoin danışmanı olan Max Keiser, BTC’nin El Salvador’un ekonomik ölçümlerini önemli ölçüde iyileştirdiğini iddia ediyor. Cotar’ın aynı zamanda dijital Avro karşıtı bir duruşu da var. Bitcoin bu haberin üzerine son 24 saatte neredeyse %5 değer kazandı.

Yakın zamanda yapılan bir röportajda Joana Cotar, kendisinin bir Bitcoin destekçisi olduğunu ve yakın gelecekte BTC’nin Almanya’da yasal ihale ilan edilmesini sağlayacak bir yasa tasarısının geçmesinden mutlu olacağını belirtti. Ayrıca, Bitcoin’in resmi olarak bir Alman yasal ödeme aracı haline gelmesini sağlayacak yepyeni bir yasal çerçeve oluşturmak için bir “ön incelemenin” başkanı olmayı planladığını da açıkladı.

Cotar’a göre bunun için düzenleyici bir ortamın oluşturulması ve bu ortamın Almanya’daki hem tüzel kişiler hem de bireyler için yasal güvenlik ile dengeli bir ortam olmasını sağlamak hayati önem taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz