Bitcoin 6.800 Dolara Geriledi; Düşüşün Perde Arkasında Ne Var?

0
824

Bitcoin sert bir düşüş yaparak 6.800 dolar seviyelerine varan bir geri çekilme yaşadı. Bu düşüşle alakalı piyasada farklı düşünceler ortaya atıldı. Amerika merkezli analiz firması olan Chainalysis’e göre bu düşüş Plustoken satışlarıyla alakalı olabileceğini belirtti. Bilindiği üzere Plustoken şimdiye kadarki en büyük ölçekteki ponzi şemalarından bir tanesiydi. Yaklaşık 200.000 Bitcoin ve 800.000 Ethereum toplayan bu dolandırıcılık şebekesinin bir kısmı Çin devleti tarafından tutuklu tutuluyor. Ayrıca hala şu an dolaşımda olan Bitcoin sayısının yaklaşık %1 gibi bir oranının bu şebekenin elinde olduğu tahmin ediliyor.

Peki dünkü düşüşün sebebi sadece bu durum olabilir mi? Aslında teknik olarak da Bitcoin’de sert bir hareket bekleniyordu. Sıkışan Bollinger bantları; Düşen hacimler; Volatilitenin giderek azalması zaten bir kırılmaya doğru işaret ediyordu. Bitcoin’le alakalı 6.800 dolar seviyesi şu an destek seviyesi olarak çalışıyor gözükmekte. Eğer 6.800 dolar aşağı yönlü kırılırsa 6.500 ve 5.800 dolar seviyelerine varan geri çekilmeler görülebilir.

Yukarı yönlü bir Bitcoin hareketinde ise 7.300 dolar seviyesinin direnç seviyesi olarak karşımıza çıkması beklenecektir.
[cryptocurrency_widget type=”card” template=”basic” color=”blue” assets=”BTC~USD” api=”cryptocompare.com” realtime=”true” animation=”flash”]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz