Bitcoin 40 Bin Dolara Düştü

0
294
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin fiyatı bugün erken saatlerde Bitstamp borsasında gün içi en düşük 40.269 dolara kadar geriledi. Lider kripto para birimi son 24 saat içinde yaklaşık %4 düştü. Şimdi 37.000 dolar destek seviyesini yeniden test etmeye tehlikeli bir şekilde yakın.

ABD Doları Endeksi (DYX), Mayıs 2020’den bu yana ilk kez 100’ün üzerine çıktı. Doların devam eden rallisi, güçlü riskten kaçınma hissini vurguluyor. Goldman Sachs, Fed’in enflasyonu düşürmek için Mayıs ve Haziran aylarında gösterge faiz oranını 50 baz puan artıracağına inanıyor. Mike Novogratz geçtiğimiz günlerde Fed’in parasal sıkılaştırmayı duraklatması durumunda Bitcoin fiyatının tekrar yükselebileceğini tahmin etmişti. Ancak, yüksek enflasyon nedeniyle merkez bankası yakın zamanda rotasını değiştiremeyebilir.

10 yıllık ABD Hazine getirisi bugün erken saatlerde üç yılın zirvesine ulaştı ve bugün erken saatlerde %2.78’e kadar yükseldi. Hatırlayacağınız üzere eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes kısa süre önce Bitcoin fiyatının ikinci çeyreğin sonunda 30.000 dolara kadar düşebileceğini ve daha geniş bir “kripto katliamını” tetikleyebileceğini tahmin etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz