Bitcoin, 40.000 Doların Üzerinde Geri Döndü

0
265
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

IntoTheBlock’tan alınan verilere göre, Bitcoin 40.000 dolar seviyesinin üzerine geri döndü. Önde gelen kripto para birimi şu anda günde %5’in üzerinde bir artışla 40.485 dolardan işlem görüyor. Ortalama olarak, Bitcoin satın alan küresel yatırımcıların %63’ü bugünün fiyatıyla bu alımlardan kâr elde ediyor. Bitcoin yatırımcılarının sadece %28’i hala kırmızıda, kalan %8,8’i başa baş.

Daha da fazla sayıda Ethereum yatırımcısı, ETH’nin son 24 saat içinde yaklaşık %7 artmasının ardından kâra geçti. Ethereum şu anda 3.000 doların biraz altında işlem görüyor. Varlıklardaki bugünün yükselişi, oldukça aşağı yönlü bir fiyat hareketinin ardından geldi. CoinMarketCap’e göre Pazartesi günü Bitcoin 38.345 dolara kadar düştü ve Ethereum yaklaşık 2.800 dolara geriledi.

Bugünkü fiyat artışının ise birkaç nedeni olabilir. En dikkate değer olanı belki de Elon Musk’ın dün Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasıdır. Hareket, popüler bir meme parası olan Dogecoin’i son 24 saat içinde %26’dan fazla yükseltti. Bu hareket büyük olasılıkla Tesla ve SpaceX şefinin varlığa olan yakın ilgisinden kaynaklandı. Bununla birlikte Fidelity bu sabah yatırımcıların 401(k) emeklilik hesaplarının %20’sine kadar Bitcoin’e yatırım yapmalarına izin vereceğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz