Bitcoin 36.4 Bin Dolara Geriledi

0
296
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi beklenen saldırının ardından 22 Şubat’ta taze dip seviyelerine geriledi. TradingView’den elde edilen veriler, BTC/USD’nin Bitstamp’ta Salı gecesinde 36.400 dolara ulaştığını ve 3 Şubat’tan bu yana en düşük seviye olduğunu gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki ihtilafın durumu hakkında yaklaşık bir saat süren bir konuşma yaptığında volatilite yükseldi. Putin, ülkenin doğusundaki iki ayrı cumhuriyeti tanıdığını söyledi ve ardından Rus birliklerinin hala resmi olarak Ukrayna topraklarına girebileceğini belirtti. Bunun üzerine Rus rublesi düştü, dolar başına 80’i geçti ve 2016’daki 85,6 ile rekor düşük seviyelerine ulaştı.

Bu karışıklığın sürpriz kazananı, Bitcoin’in aksine, güvenli liman statüsünü desteklemek için kayıplardan kaçınmayı başaran altın oldu. Analistler, XAU/USD’nin 1.900 doları geçmesiyle jeopolitik çekişmenin ardından altının “dijital altını” geride bıraktığını paylaştı. Piyasa yorumcusu Holger Zschaepitz, “Bitcoin jeopol krizlerinde güvenli liman olmayacak gibi görünüyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz