Bitcoin 23 Bin Dolara Düştü, İşte Nedeni

0
517
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin (BTC) saat 12:06’da gün içi en düşük seviyesi olan 23.636 dolara keskin bir düşüş gördü. Dünyanın en büyük kripto para birimi, en son kayıplarının bir kısmını şimdiden geri almayı başardı. Bitcoin’in düşüşü ile ilgili görüşlerini ifade eden kötü şöhretli kripto yorumcusu Ran Neuner, düşüşün aslında kripto devinin bir yan kuruluşu olan Binance Australia’daki bir dizi tasfiyeden kaynaklandığını öne sürdü. Daha sonra, Bitcoin’in hızlı bir şekilde toparlanacağını tahmin ederek, düşüş fiyat hareketinin piyasa için sistemik olmadığını belirtti.

Bugün erken saatlerde Binance, bazı Avustralyalı traderları yanlış bir şekilde “toptancı yatırımcılar” olarak etiketledikten sonra aniden türev pozisyonlarını kapattı. Twitter’da Binance Australia, kullanıcılara en iyi müşteri deneyimini sağlamayı taahhüt ettiğini iddia ederken aynı zamanda “ilgili Avustralya yasalarına” uymanın gerekliliğini vurgulayarak hatayı kabul etti.

Şimdilerde lider kripto para birimi zaten kayıplarının bir kısmını azaltmayı başardı ve 24.200 dolar seviyesine geri döndü. Bitcoin ile yakından ilişkili olan Nasdaq-100 vadeli işlemleri %0,9 arttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz