Bitcoin 2018’den Bu Yana En Kötü Çeyreğini Kaydetti

0
292
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC), 2018’den bu yana en kötü 2. çeyrek performansını kaydetti. İkinci çeyreğe 58.800 dolardan başlayan lider kripto para birimi Bitcoin, şimdilerde 33.200 dolara düştü. Analitik web sitesi Skew’den alınan verilere göre, Bitcoin’in 2021’in ikinci çeyreği için getirisi, bir önceki çeyreğe kıyasla %102’den %40 seviyesine düştü. Aslında, Q2 geleneksel olarak Bitcoin için olumlu bir çeyrek olarak kaydedilir ancak bu sene Bitcoin’in Mayıs ayında yaşadığı düzeltmeler kripto paranın kazancını düşürdü.

Lider kripto para biriminin bu çeyrekte düşüşe geçmesinin birkaç nedeni bulunuyor. Tesla CEO’su ve Bitcoin’in eski savunucusu Elon Musk, Bitcoin’in çevreye zarar verdiğini gerekçe göstererek şirketinde Bitcoin ile ödeme yapmayı yasakladı. Mayıs ortasında Bitcoin madenciliğinin çevreye verdiği zarara dikkat çeken Musk, Bitcoin’in düşüşünü tetikledi. Bitcoin sadece bir haftada %23’lük bir düşüşle 56 bin dolardan 43 bin dolara geriledi.

Musk’ın tweet’lerinin yanı sıra Bitcoin madencilik endüstrisinin üçte ikisini uzun süredir kontrol eden Çin, Sichuan ve Yunnan dahil olmak üzere eyaletlerde Bitcoin madenciliğini durdurdu. Bitcoin madencilerinin Çin’den çıkması Bitcoin hash oranının da düşmesine sebep oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz