Bitcoin 19.000 Doların Altına Düştü

0
250
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Sıcak enflasyon verileri nedeniyle Bitcoin hisse senetleriyle birlikte düştü. Piyasa değerine göre en yüksek kripto para birimi olan Bitcoin, Çalışma Bakanlığı’nın tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) %9.1’e yükseldiğini bildirmesinin ardından Bitstmap borsasında gün içi en düşük 18.916 dolara düştü. Dünyanın en büyük kripto para birimi, haberlerde şimdiye kadar %5’ten fazla değer kaybetti ve 4 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeye ulaştı. S&P 500 endeksi de %1,6 oranında değer kaybetti.

Tradeview.com’a ait görsel, 40 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Beklenenden daha sıcak gelen enflasyon okumasının, ABD Merkez Bankası üzerinde faiz oranlarını artırması için daha da fazla baskı oluşturması bekleniyor.

Enflasyondan korunma işlevi göremeyen Bitcoin, bu yıl diğer risk varlıklarıyla birlikte neredeyse %72 oranında düşüş yaşadı. Varlığı boyunca düşük faiz ortamında olan Bitcoin, diğer risk varlıklarıyla birlikte Fed’in para politikası U dönüşü sebebiyle düştü ve bu da kripto para biriminin “enflasyon hedge” durumunu baltaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz