Bir Yerli Kripto Para Borsasına Daha Soruşturma Açıldı

0
456

Kripto para borsası Thodex’te yaşanan skandalın ardından bugün bir yerli kripto para borsası için daha soruşturma başlatıldı. Kripto para borsası VeBitcoin’in CEO’su gözaltına alındı. Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Thodex borsası CEO’su Faruk Fatih Özer 2 milyar dolar değerinde kripto para ile yurt dışına çıktı. Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü borsanın merkez ofisine operasyon düzenledi ve 62 kişi gözaltına alındı. Yaşanan bu skandalın ardından başka birçok kripto para borsası hakkında şikayetler geldi.

Thodex’in ardından VeBitcoin borsası da faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Borsa yaptığı açıklamada işlem yoğunluğu sebebiyle kripto para ticaretini durdurduğunu duyurdu. Bunun üzerine MASAK, Vebitcoin ile ilişkili ülkedeki tüm banka hesaplarını dondurdu ve şirket ve yöneticileri hakkında soruşturma başlattı. Bugün ise şirketin CEO’su İlker Baş’ın gözaltına alındı.

Bu arada Vebitcoin şirketi birkaç ay önce kendisini şirketin web sitesinde, California merkezli dijital varlık güvenliği şirketi BitGo’nun “Türkiye ortağı” olarak tanımladı. Vebitcoin, daha fazla kullanıcı kazanmak amacıyla “Bitgo ortağı olan borsamızdaki tüm ürünler sigorta kapsamındadır” dedi. Ancak BitGo sözcüsü iki şirketin kesinlikle ortak olmadığını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz