Bir Günde Borsalardan 1,6 Milyar Dolarlık BTC Taşındı

0
235
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

En son yayınlanan Glassnode verilerine göre, kripto para birimi traderları Ethereum’daki traderlar tarafından çekilen 1,1 milyar doların yanı sıra 1,6 milyar dolarlık BTC’yi borsalardan uzaklaştırdı. Kripto para borsalarından büyük çıkışlar genellikle piyasaya olumlu bir etki bırakır, çünkü çıkışları azalan satış baskısı takip etmelidir.

Büyük Bitcoin çıkışlarına rağmen, ilk kripto para biriminin net akışı negatif 360 milyon dolarda kalırken, Ethereum için net akış pozitif kaldı. Listedeki üçüncü en büyük varlık olan Tether, son 24 saat içinde varlığın çıkışlarını da gösterdi ve bu, BTC’de 12 günlük aşağı yönlü hareketten sonra azalan satış baskısının göstergesi olabilir. Düşüş trendinin ortasında Bitcoin, değerinin yaklaşık %12’sini kaybetti ve 47.000 dolarlık zirveden geri çekildikten sonra 40 bin doların altına geriledi.

Glassnode verilerine göre, uzun vadeli sahipleri ve balinalar, merkezi borsalardan artan çıkışlara rağmen aktif olarak varlıklarını satıyorlar. Uzun vadeli satış ve satın alma oranı hala negatif, bu da devam eden kapitülasyona işaret ediyor. Ne yazık ki, diğer zincir üstü ölçümler de Bitcoin talebi nispeten düşük kaldığından ve traderlar aktif olarak piyasaya girmediğinden düşüş eğilimi izliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz