Binance’ın Şangay Ofisi Kapatıldı İddiası

0
579

Çinli yetkililerden alınan bilgilere göre, önde gelen kripto para borsalarından Binance’ın Şangay’da bulunan ofisi polis baskını yapılarak kapatıldığı iddia edildi. Binance Şangay ofisinde 50-100 arası çalışan olduğu tahmin ediliyor. Binance’dan bu haber hazırlandığı sırada halen resmi bir açıklama gelmemişti.

Çin merkez bankası geçtiğimiz günlerde kripto para ticareti yapan kişi ve firmaların aktivitelerini merkez bankasına rapor etmek zorunda olduğunu söylemiş ve bununla ilgili bildiri göndermişti.

Çin’den gelen blockchaini teşvik eden haberlerden sonra böyle bir hamle beklenmiyordu. Bununla birlikte blockchain’i regüle edip yasalar içerisine almaya hazırlanan Çin’de bu süreçte pek çok firmanın düzenlemeler ile problem yaşaması muhtemel gözüküyordu.

Haberin duyulmasının ardından piyasalarda düşüş trendi gözlemlendi. Gözler Binance tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda.

Dip not olarak geçtiğimiz günlerde Binance’ın Çin’in başkenti Pekin’de bir ofis açma hazırlığı olduğu konusunda haberler yayılmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz