Binance’in CZ’si Cezai Suçlamalarla Karşı Karşıya Olabilir

0
260
CZ
CZ

Kripto para dünyasının tartışmasız devi Binance, şu anda geleceği hakkında soru işaretleri yaratan bir dizi yasal ve operasyonel felaketle boğuşuyor. Wall Street Journal’ın anonim kaynaklardan alıntı yaptığı bir rapora göre, Changpeng Zhao (yaygın olarak CZ olarak bilinir) ve devasa kripto borsası, uzun süren bir soruşturmanın ardından ABD Adalet Bakanlığı tarafından cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabilir.

FTX’in çöküşünden sonra Binance’in kripto dünyasını devralması kaçınılmaz görünüyordu, ancak durum bir yıldan kısa bir süre sonra tersine döndü. Şirket, bir düzineden fazla üst düzey yöneticinin ayrılmasıyla ve maliyetleri azaltmak için önemli işten çıkarmaların yapılmasıyla derin bir sarsıntı yaşıyor.

Bu aksaklıklara rağmen sektördeki Bitwise CIO Matt Hougan gibi bazı sesler durumu şüpheyle algılıyor. X sosyal medya platformunda yakın zamanda yayınlanan bir gönderide, kripto dünyasının dayanıklı ve herhangi bir ticaret alanından çok daha büyük olduğunu belirtti.

CZ ve Binance, ABD’de kayıtsız bir borsa işletmekten alım satımların manipülasyonuna kadar çeşitli iddialar nedeniyle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu da dahil olmak üzere birçok ABD kurumunun hedefinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz