Binance CoinMarketCap’i Satın Mı Alıyor? Dev Anlaşmanın Detayları!

0
305

En büyük kripto para borsası Binance, piyasa verileri üzerine en fazla kullanılan metrik sitesi CoinMarketCap.com’u satın almak üzere olduğu ortaya çıktı. The Block’un haberine göre Binance bu satın alım için 400 milyon dolar verecek. Bu anlaşma gerçekleşirse kripto piyasasının en büyük satın alımlarından biri olacak.

Önümüzdeki hafta detaylarının açıklanması beklenen durum ile ilgili yatırımcılar ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım CoinMarketCap’in daha iyi çalışacağı ve daha doğru bilgi verebileceğini, aynı zamanda Binance widget’larıyla siteden direk kripto para alımına imkan vererek borsaya ciddi katma değer katacağını düşünüyor. Olumsuz bakan bir kısım ise Binance’in bu alanda tekelleşmesini ve verileri kendi istediği gibi kontrol edebilecek olmasının piyasa için ciddi risk faktörü oluşturacağını söylüyor.

Binance CEO’su CZ 2020’de çok büyük iki satın alım gerçekleştirmeyi planladıklarını söylemişti. Binance öncesinde Hint borsası Wazir‘i bünyesine katarak o pazarına hakim olmuş, yine Dapp.review‘i satın alarak dApp alanında bir yer kapatmıştı. Pek çok kişi Binance’in bu agresif satın alma politikasını Google‘a benzetiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz