Binance, BitMEX ve Tron Dahil 11 Şirkete Dava Şoku!

0
341

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para ekosisteminde çok büyük önem arz eden 11 şirkete dava açıldı. Davanın odağında kayıt dışı menkul kıymet olarak değerlendirilen kripto paraların satışı var. Dava; ABD’de Bitcoin ve Ethereum dışındaki paraların emtia olarak değil menkul kıymet olarak değerlendirilmesi sebebiyle diğer tokenları satan borsa ve firmaların  SEC’ten izin alması gerektiği iddiasına dayanıyor

Roche Cyrulnik Freedman isimli hukuk bürosu tarafından açılan davada; Binance, Block.One, Bitmex, Tron ,KuCoin, Quantstamp, Bibox, KayDex, Status, BProtocol, and Civic dahil 11 firma ve 45 kişi hakkında şikayetçi olundu. Olay hukuk basınında Game of Thrones’dan alıntılanarak “Red Wedding” tabiri ile haberleştirildi.

Binance‘e karşı açılan davada şirketin lisanssız menkul kıymet sattığını iddia ediyor. EOS, Bancor (BNT) ve Status (SNT) dahil menkul kıymet olarak değerlendirilen 12 kripto parayı SEC izni olmadan sattığı için yatırımcıyı zarar ettirdiği iddia ediliyor.

Tron’a karşı açılan dava ise direk olarak Tron kurucusu Justin Sun’ı hedef alıyor. San Francisco ve Pekin’de ofisleri olan bir blockchain platformu olan Tron; ABD genelinde Tron’un TRX olarak bilinen kripto paralarını menkul kıymet yasalarını ihlal ederek satmakla itham ediliyor.

Roche Cyrulnik Freedman, Ekim 2019’da Bitfinex pazar manipülasyon davasının arkasındaki hukuk firmasıydı. Firma aynı zamanda Craig Wright‘a karşı milyar dolarlık davasında eski ortağı Kleiman tarafını temsil ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz