Binance 2019 Raporu Altcoin Fiyatlarındaki İlginç Bağlantıyı Ortaya Koydu

0
659

Popüler kripto para borsası Binance tarafından 2019 yılı raporu yayınlandı. Rapor en iyi performans gösteren paralar ve kripto para fiyatlarının birbirlerini ne kadar etkilediği ile ilgili ilginç verilere sahip.

Rapordan satışbaşları şöyle:

– Marketcap’de ilk 10’da olan paralar arasında 2019 yılının en fazla kazandıran kripto para +128% ile BNB oldu. İkinci sırada +87% ile Bitcoin (BTC) var.

-Bitcoin dominasyonu hızlı bir yükselişin ardından %68 civarında stabilleşmiş gözüküyor.

-Genel olarak kripto para fiyatları birbirleriyle yüksek korelasyon halindeler. Yani yükseldiğinde çoğu altcoin birlikte yükseliyor, düşüş başlayınca birlikte düşüyorlar.

-2019’da Piyasaya en fazla bağlantılı hareket eden kripto para Ethereum oldu. Bariz bir pozitif ve negatif ayrışma gösteremedi.

-Bu yıl güzel ralliler yaşayıp piyasadan en fazla ayrışan üç kripto para sırasıyla Cosmos (ATOM) Chainlink (LINK) ve Tezos (XTZ) oldu.

-Aynı hizmeti veren kripto paraların fiyatların ciddi benzerlikler olduğu görüldü. Örneği akıllı sözleşme hizmeti veren programlanabilir blockchainler olan EOS, NEO ve Ethereum birbirleriyle sürekli korele hareket ettiler.

Aşağıdaki tabloda pazardaki en büyük on varlık için üç aylık bazda fiyat değişikliklerinin piyasa değerlerine göre karşılaştırılmasını görebilirsiniz.

Raporun tamamına linkten ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz