Bill Miller Portföyünün Yarısında BTC Tutuyor

0
347
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Amerikalı yatırımcı Bill Miller, WealthTrack ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Bitcoin’in portföyünün yarısını oluşturduğunu açıkladı. Kırk yıldır yatırım işinde olan Miller, Bitcoin’in arzı talepten etkilenmeyen tek ekonomik varlık olduğunu iddia ederek, Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett’in Bitcoin’in değersiz olduğu argümanına karşı çıktı. Geçen yıl 30.000 dolardan tekrar Bitcoin almaya başladığını duyurdu. Miller, altının 18.000 dolara çıkması halinde arzının artacağını çünkü madencilerin daha fazlasını çıkarmaya teşvik edileceğini açıkladı.

Miller ayrıca, kripto para biriminin büyümesinin yörüngesini matbaa ve buhar makinesininkiyle karşılaştırarak kendisine “Bitcoin gözlemcisi” dedi. Hükümetin altına el koymaya karar vermesi durumunda Bitcoin’in sigorta görevi görebileceğini öne sürdü. Miller, geleneksel varlık altının son 10 yılda negatif getiri sağladığını, BTC’nin ise aynı dönemde dünyadaki hemen hemen her varlıktan daha iyi performans gösterdiğine işaret etti.

Bill Miller, New York merkezli varlık yönetimi firması Legg Mason’da geçirdiği süre boyunca ün kazandı. Yatırım fonu, 1991’den 2005’e kadar olan dönemde üst üste 15 yıl boyunca gösterge S&P 500 endeksinden daha iyi performans göstermeyi başarmıştı. Bitcoin dışında, net değerinin %50’sine yakın Amazon hissesine sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz