Biden Uzun Zamandır Beklenen Kripto Yürütme Emrini İmzaladı

0
348
Joe Biden
Joe Biden

Başkan Biden, kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için bir strateji oluşturmayı amaçlayan bir yürütme emri imzaladı. ABD Başkanı Joe Biden bugün Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanmasına İlişkin Yürütme Kararı’nı onayladı.

Bu yürütme emri, kripto para birimi endüstrisini düzenlemeye yönelik ilk “bütün hükümet” yaklaşımıdır ve kripto alanında tüketicinin korunması, yasa dışı finansman, finansal katılım ve “sorumlu kalkınma” dahil olmak üzere çok sayıda sorunu hedeflemeyi amaçlamaktadır. Bununla birlikte emir, Federal Ticaret Komisyonu, SEC ve CFTC gibi federal kurumların kripto endüstrisini denetleme çabalarını koordine etmelerini istiyor. Ayrıca Hazine Bakanlığı’na “paranın ve ödeme sistemlerinin geleceği hakkında bir rapor hazırlaması” çağrısında bulunuyor.

Biden’ın kripto yürütme emrinde neler var?

Başkan Biden’ın kripto yürütme emrinin içeriği açısından, 10 bölüme ayrılmıştır: politika; hedefler; koordinasyon; merkez bankası dijital para birimleri; tüketici koruması; finansal istikrar; dijital varlıklarda yasa dışı finansmana yönelik eylemler; Uluslararası iş birliği; tanımlar ve son olarak genel hükümler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz