Başlıca Cardano (ADA) Yenilikleri Açıklandı

0
333
cardano
cardano

Cardano geliştiricileri, blockchain ve projelerle ilgili büyük yenilikleri ortaya koyuyor. Cardano ekosistemindeki bazı önemli iyileştirmeler, içinde faaliyet gösteren çeşitli geliştiriciler tarafından bugün açıklandı. Yenilikler, hem blok zincirin kendisini hem de bunun üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan uygulamaları içeriyor. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson ile geliştirilen Cardano İyileştirme Önerisi anlamına gelen CIP- 1694, Cardano’da Voltaire aşamasına geçişin habercisi olacak zincir üstü yönetişim için bir mekanizmadır.

Geliştirici Jared Cordouan tarafından Kasım ayı sonlarında öne sürülen teklif şu anda oylama sürecinde. Hoskinson tarafından açıklandığı gibi Voltaire’in kendisinin, Cardano ağının geliştirilmesindeki son aşama olması ve merkezi olmayan yönetimin nasıl yapıldığı konusunda endüstrinin geri kalanına bir örnek oluşturması amaçlanıyor.

Bir başka önemli yenilik de, dcSpark ekibi tarafından Cardano yerel tokenleri için bir fiyat endeksinin geliştirilmesidir. Cardano, kripto endüstrisindeki en aktif olarak geliştirilen projelerden biri olmaya devam ediyor. Cardano, GitHub’da Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM) ve Ethereum’dan (ETH) daha fazla günlük geliştirme etkinliğine sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz