Amerika Vurdu Bitcoin, Petrol ve Altın Sıçradı!

0
599

Dünya güne ABD’nin Irak Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda Haşdi Şabi konvoyuna füze saldırısı düzenlemesiyle başladı. Suikast olarak değerlendirilen saldırıda, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis öldürüldü.
İran Dini Lideri Ali Hamaney ise İranlı komutanı öldürenleri şiddetli bir misillemenin beklediği tehdidinde bulundu.

Saldırının ardından yükselen global riskler sebebiyle fiyatlarda ciddi dalgalanma yaşandı.  Bitcoin (BTC) %6‘lık sıçrama yaşarken, altın ve petrol fiyatları da yükseldi. Riskli durumlarda en iyi para saklama ve taşıma aracı olan Bitcoin dünkü düşüşü sonrası 6870 dolardan 7350 dolar seviyesine yükseldi.

Orta Doğu’da gerginliğin daha da artacağı endişelerinin yoğunlaşması sonucu sıçrama yapan varil başına petrol 70 dolara yaklaştı. Altın ise zayıf dolar karşısında merkez bankalarının altına olan talebinin artması ve Irak, Şili ve Hong Kong gibi ülkelerde jeopolitik riskler yüzünden geçtiğimiz yıl başladığı ralliyi sürdürmeye devam ediyor. Spot altın yükselerek ons başına 1,543.93 dolar ile 5 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz