Altcoin Sezonu Yakın Mı? Bitcoin Dominansı Bize Ne Gösteriyor?

2
883

Tradingview tarafından sağlanan Bitcoin dominansı grafiğine göre iki günlük yükselişin ardından BTC dominansı %69’dan %70.7′ye yükseldi.
(Bu veriler Coinmarketcap.com tarafından hesaplanan verilerden farklıdır.)

Geçtiğimiz yıllara bakarak trend okursak aşağıdaki grafikte gördüğümüz gibi kırmızı çizgi dominansın MA200 yani 200 günlük basit hareketli ortalamasını gösteriyor. BTC dominansı ne zaman bunu yukarıya doğru kırsa seri olarak yükselmiş ve altcoinler ciddi değer kaybetmiştir. Tam aksine dominans 200 günlük ortalamanın altına düştüğünde altcoin party dediğimiz, pek çok altcoinin ciddi yükselişler yaptığı dönemler oluşmuştur.

Eğer Bitcoin şu iki günlük hareketini yapmasaydı fiyatındaki stabilitenin ardından gelen ufak çaplı bir altcoin partisi görebilirdik.  Ancak bu seviyeden hızlıca uzaklaşan BTC yönünü yukarıya doğru çevirdi.
İlk senaryoda; Fiyattaki yükselişin devam etme ve FOMO ihtimali ile dominans şu an regresyon barının orta çizgisine denk gelen %71.7‘yi aşar ise önce %73 ardından %75lere gelme durumu var. Bu da pek çok altcoinin bitcoin paritesinde ciddi ezilme potansiyeliyle karşılaşma ihtimali var demek oluyor.

Peki ne zaman altcoinler canlanır sorusunun cevabı en azından ufak bir parti için bence çok geç değil. 200 MA şu an %68.8’den geçiyor ki zaten oldukça yüksek bir seviyeye geldi ve yukarıya doğru çıkmaya devam ediyor.
Olası bu ikinci senaryoda; BTC dominansı burayı kırarsa öncelikli olarak %65’e kadar geriler daha sonrasında piyasanın durumuna göre %62’lere kadar da gerileyebilir.  Bu durum gerçekleştiğinde pek çok altcoinin dipten dönüşünü görebileceğiz.

Altcoin yatırımı için şu an takip etmemiz gereken önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatının nerede stabilleşeceği ve bu durum sırasında dominansın ne kadar geri çekileceği olmalı.

2 YORUMLAR

  1. Uzun vadeli yatırımcı olarak 120$ seviyesinden 35 ETH almıştım 250$ seviyesine ulaşmasına rağmen satmadım. İyi bir karar mı tartışılır fakat amacım 500$ seviyesine ulaşınca satmak. Kendime hedef koydum ve istikrarımı bozmamaya çalışıyorum. Şu lanet dominance düşsün de party başlasın artık 🙂

  2. dominance yükselir bitcoin artar. altlar düşer. dominance btc fiyatı düşer altlar yine korkar para çıkışı var diye yine düşer. Alt işi projesi farketmez hepten tuzak. uzak durun alt koinden. amac para kazanmaksa bence btc yeter. ytd degildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz