Merkez Bankaları CBDC’lerini Üç Yıl İçinde Piyasaya Sürebilir

0
408

Merkez Bankaları Bitcoin ilk ortaya çıktığında Blockchain potansiyelini görmezden geldi ancak daha sonra bazı Merkez Bankaları dijital paranın önemini anladıklarında gelecekte merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) piyasaya süreceklerini ima ettiler.

Şimdi de Deutsche Bank analisti Marion Laboure, Reuters’e verdiği demeçte, son zamanlarda Merkez Bankalarının CBDC’leri kavramak için bir grup oluşturduklarını ve muhtemelen bundan sonraki üç yıl içinde ilk “genel amaçlı dijital para biriminin” ortaya çıkacağını belirtti. Laboure’a göre, Merkez Bankaları dijital para birimlerini tartışmak için bu ay bir araya geleceklerdi ancak koronavirüs salgını ve ekonomik kriz sırasında toplantının durumu şu anda belirsiz. Ancak Laboure, bu süreçte Blockchain tabanlı dijital para birimlerinin Merkez Bankalarına büyük yarar sağlayacağını da belirtti.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Avrupa Merkez Bankası, Kanada, İngiltere, Japonya, İsviçre ve İsveç olmak üzere toplamda altı merkez bankasının CBDC’ler oluşturmak için bir düşünce kuruluşu oluşturduğunu bildirmiştik.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz