AHBAP, Deprem Müdahalesi İçin Kriptoda Milyonlarca Dolar Topladı

0
511
AHBAP
AHBAP

Kripto para biriminde yeni olan kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, bölgenin büyük depreminin mağdurlarına yardım etmek için milyonlarca dolarlık kripto para toplama çabasına öncülük ediyor.

Haluk Levent’in hayır kurumu Ahbap, pazartesi günü gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 şehre yardım götürmek için tüm dünyadan kripto para bağışlarını kabul edeceklerini duyurdu. Bunun üzerine Ahbap, bir günden kısa bir süre içinde Avalanche, BSC ve Ethereum blok zincirlerinde toplanan yaklaşık 2 milyon dolarlık kripto bağışı aldı. Yerel borsa Paribu ayrıca müdahaleye yardımcı olan iki kâr amacı gütmeyen kuruluş için bağış topluyor. Levent Twitter’da, Nisan 2021’de ülkenin merkez bankası tarafından kripto ödemelerinin yasaklanmasına rağmen adreslerin Türkiye Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından onaylandığını belirtti.

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, Binance’in yerel token’ı olan BNB’de Türk kullanıcı başına yaklaşık 5 milyon dolar değerinde 100 dolar dağıtma taahhüdünde bulundu. Avalanche’ın yerel tokeni olan AVAX, Ahbap’ın kripto para adreslerine gönderilen toplam bağışların %55,56’sını oluşturdu. Ayrıca, toplam bağışların %42,65’i, değeri ABD doları gibi bir varlığa bağlı olan bir tür kripto para birimi olan çeşitli stablecoin’lerden geliyor. Kripto kullanıcıları USDT, USDC ve BUSD’de neredeyse 788.000 dolar bağışladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz