ABD Ethereum Araştırmacısını Kuzey Kore’ye Yardım Etmekten Tutukladı!

0
353

Amerikan vatandaşı olan araştırmacı Virgil Griffith Kuzey Kore’ye seyahat edip orada blockchain teknolojisinin kullanımı ve blockchain sayesinde yaptırımlardan nasıl kaçınılabileceği hakkında teknik tavsiyeler ve sunumlar yaptığı sebebiyle tutuklandı. Griffth’in Etheruem Foundation‘da araştırmacı bilim insanı olarak görev yaptığı biliniyordu.

Nisan 2019’da Pyongyang Blockchain and Cryptocurrency Conference isimli konferansa giden Griffth iddiaya göre ”Kuzey Kore’ye vereceği bilgilerin para aklama ve ambargoyu delmek üzerine kullanılabileceğini bile bile yüksek miktarda teknik bilgi sağladı.

FBI tarafından yapılan değerlendirme Griffith’in devlete bilgi vermeden Kuzey Kore’ye gittiğini ve bunun yasal sorumluluklarını bile bile hareket ettiği söylendi.  Amerikan devletinin Kuzey Kore’ye, International Emergency Economic Powers Act (“IEEPA”) kanunu doğrultusunda uyguladığı yaptırımlar sebebiyle, bir ABD vatandaşının bu yaptırımlardan kaçınmaya yönelik çalışmalarda bulunmasının ciddi bir kanunsuzluk olduğu ve 20 yıl ceza alması için yargılandığı belirtildi.

Griffith’in seyahat öncesi attığı tweetler, twitter ortamında çokça paylaşılarak viral oldu:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz