ABD Adalet Bakanlığı, Büyük FTX Hack’ini Soruşturuyor

0
436
FTX
FTX

Salı günkü bir rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, çöken borsa FTX’ten yetkisiz işlemlerde alınan yüz milyonlarca dolar değerinde kripto para birimini araştırıyor. FTX, Bölüm 11 iflas davası açtıktan kısa bir süre sonra, 11 Kasım’da gizemli bir saldırıyla sarsıldı. Şimdi, federal savcılar varlıkları izliyor ve bazılarını dondurmayı başardılar.

Blockchain analistleri, yaklaşık 650 milyon dolar değerinde kripto para biriminin Bahamalar merkezli dijital varlık borsasını hack’te terk ettiğini ve bunun da onu 2022’nin en büyük kripto saldırılarından biri haline getirdiğini iddia ediyor. Ancak FTX’in iflas başvurusu, “en az 372 milyon doların” çalındığı belirtildi, bu da kayıp fonların muhasebesinde bazı tutarsızlıklar olduğunu gösteriyor. Blockchain analiz firması Chainalysis geçen hafta, Bahamalı yetkililerin dosyalamadan sonra FTX fonlarına erişmesine rağmen, daha önce bazı haberlerin iddia ettiği gibi, bilgisayar korsanlarının gerçekten de Kasım saldırısı sırasında 650 milyon dolar değerinde fon çaldığını doğruladı.

Çöken borsanın ilk mahkeme duruşmasında, FTX’in yeni yönetiminin danışmanı James Bromley, borsa varlıklarının “önemli bir miktarının” kayıp veya çalındığını söyledi. Federaller, FTX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Bankman-Fried’i bu ayın başlarında kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık da dahil olmak üzere sekiz suç duyurusunda bulundu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz