AB, MiCA Düzenlemesini Kabul Etti

0
412
Avrupa Birliği
Avrupa Birliği

Avrupa Birliği’nden (AB) yetkililer, yeni bir tek düzenleyici çerçeve altında kripto ihraççıları ve hizmet sağlayıcıları için hayatı zorlaştıracak önemli bir yasa üzerinde anlaştılar.

Avrupa Parlamentosu üyesi ve MiCA yönetmeliği raportörü Stefan Berger, AB ileanlaşmaya vardıklarını duyurdu. Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) çerçevesi olarak bilinen geçici anlaşma, Avrupa Konseyi’ne göre, desteklenmeyen kripto varlıkları, stablecoin’leri, ticaret platformlarını ve kripto varlıklarının tutulduğu cüzdanları ihraç edenleri kapsayacak kuralları içeriyor. Fransa Ekonomi, Maliye, Endüstriyel ve Dijital Egemenlik Bakanı Bruno Le Maire, bu düzenlemenin “kripto vahşi batısına son vereceğini” iddia etti.

TerraUSD’nin dramatik çöküşünün ardından, MiCA düzenlemesi, stablecoin ihraççılarından yeterince likit bir rezerv oluşturmalarını “talep ederek” tüketicileri korumayı amaçlıyor. Avrupa Parlamentosu üyesi Ernest Urtasun, Twitter’da rezervlerin “yasal ve operasyonel olarak ayrılmış ve yalıtılması” gerektiğini ve ayrıca “iflas durumunda tamamen korunması” gerektiğini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz