AB Bitcoin’i Yasaklama Yolunda

0
284
Avrupa Birliği
Avrupa Birliği

Alman kripto para birimi medya kuruluşu BTC-ECHO tarafından yayınlanan bir rapora göre, Avrupa Birliği’nin yasama organlarından biri olan Avrupa Parlamentosu, Bitcoin ve diğer proof of work (PoW) kripto para birimlerini yasaklamak için harekete geçti.

Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) çerçevesinin son taslağı, çok beklenen kripto para birimi düzenlemeleri paketi, “çevresel olarak sürdürülemez” proof of work algoritmasını yasaklayan bir hüküm içeriyor. Bu hüküm, Bitcoin’in 1 Ocak 2025’ten itibaren Avrupa Birliği içinde yasa dışı hale gelebileceği anlamına geliyor.

AB’de işletmelerin proof of work kripto para birimleriyle ilişkili herhangi bir hizmet sunması yasaklanacak. Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, bu yıl içinde nihai bir karara varmadan önce üye devletler ve Parlamento ile bir deneme oturumu yapacak. Merkezi olmayan finans girişimi Unstoppable Finance’in büyüme ve strateji başkanı Patrick Hansen, bu hükmün AB’deki tüm kripto endüstrisinin sonu olacağını öngörerek teklifi “intihar” olarak nitelendirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz