97 Milyar Dolarlık Bitcoin Hareket Etmeden Bekliyor

0
888

Finansal teknoloji ve kripto paralarla alakalı analiz şirketi olan Digital Assets Data yaptığı açıklamada yaklaşık değeri 97 milyar dolar olan 10.7 milyon adet Bitcoin’in 2019 yılı boyunca hiç hareket etmediğini belirtti. Bu sayı şu an dolaşımda olan 18.1 milyon adet Bitcoin’in yaklaşık %60’ına denk geliyor.

Bu oran 2017’deki büyük boğa koşusundan sonra Bitcoin için ulaşılmış en yüksek seviye. Geri kalan 7.4 milyon Bitcoin ise piyasaya 67.7 milyar dolarlık bir işlem hacmi sağlamış oldu.

Geçtiğimiz sene çok sayıda Bitcoin’in hareketsiz kalmasına rağmen oldukça volatil bir dönem oldu. Bitcoin 3 bin dolarlardan 14 bin dolarlara varan yükseliş yaptı. Bu kadar sert yükselişlere rağmen %60 lık Bitcoin’in hiç satılmaması yatırımcının Bitcoin’e olan güvenini göstermesi açısından da oldukça önemli.

Ayrıca şirketin raporlamasında son 5 yıllık Bitcoin saklama durumuna da bakıldı. Geçtiğimiz 5 yıl içersinde de hiç hareket etmeyen Bitcoin sayısı 3.9 milyon adet. Bu da dolaşımda olan miktarın %21.6’sına tekabül ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz