540 Milyon Doların Üzerinde Bitcoin Tasfiye Edildi

0
290
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, Bitcoin (BTC), önde gelen kripto para biriminin bugün haftalık en düşük 21.814 dolara düşmesiyle üst üste üçüncü gün için düşüş fiyat hareketini sürdürdü. Kısa bir toparlanmanın ardından Bitcoin, günlük işlem hacimlerinde %7,69’luk bir artışa rağmen, şimdilerde %6,9 düşüşle 21.785 dolar civarında el değiştiriyor. Bitcoin’in piyasa değeri yarıdan fazla azaldı ve geçen Kasım ayında 1,27 trilyon dolardan bugün 417 milyar doların altına düştü. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum da son 24 saat içinde %6,2 düşüşle 1.728 dolara geriledi.

Coinglass’tan gelen verilere göre, son 24 saat içinde 537 milyon doların üzerinde kripto para tasfiye edildi. Bitcoin, 201,3 milyon dolar ile tasfiyelere öncülük ederken, onu aynı dönemde 132,7 milyon dolar ile Ethereum takip etti.

Piyasanın aşağı yönlü fiyat hareketi, muhtemelen Fed’in gelecek ay beklenen faiz artırımı ve azalan DeFi faaliyeti ile bağlantılı. Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, gelecek aya kadar %0,75’lik bir faiz artışından yana. Reuters’in haberine göre San Fransisco Fed Başkanı Mary Daly de gelecek ay yüzde 0,50 veya yüzde 0,75’lik bir faiz artışını doğruladı. Her ikisi de yükselen enflasyon kontrol altına alındığı sürece oranların artırılabileceğini doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz