5 Borsa Çin’in Baskılarına Yenik Düştü

0
436

Kripto para birimlerine şiddetle karşı çıkan Pekin hükümeti, bu ay içinde en az beş Çinli kripto para borsasının işlemlerini durdurduğunu ya da faaliyetlerine son verdiğini açıkladı.

Bu ayın sonlarına doğru Bitsoda, Akdex, Idax ve Btuex gibi Çinli kripto para borsaları Çin hükümetinin uyguladığı politikalar sebebiyle teker teker kapanma sürecine girdiklerini duyurdu.

Biss ise Çin’in finansal düzenlemelere aykırı bulunduğu gerekçesiyle 10 çalışanının tutuklandığı olayın ardından soruşturma nedeniyle şimdilik durduruldu.

Uzmanlara göre Çin kripto para ticareti yapanlara, borsalara ve madencilere yönelik kontrollerini sıkılaştırarak devam ettirecek. Bu çalışmanın ucu globalde büyük hacme sahip bosalara ulaşırsa piyasalara olumsuz etki yapabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta “Binance’ın Çin ofisi polis tarafından basıldı” yalan haberi ile bile piyasalar ciddi sarsılmıştı.

Konu ile ilgili olarak ayrıca Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Blockchain teknolojisini övmesi ve Blockchain’in sağladığı faydaları kabul etmesine rağmen, kripto para piyasalarına karşı sert tutumun yatırımcılarda korku dalgasına sebep oluyor.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz