3AC Kurucu Ortağı Su Zhu Tutuklandı

0
228
3AC
3AC

Artık feshedilmiş olan kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in (3AC) kurucu ortağı Su Zhu, firmanın ortak tasfiye memurları Teneo’nun güncellemelerine göre Singapur mahkemesi tarafından dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Bugün erken saatlerde Zhu, Singapur’dan ayrılmaya çalışırken Changi Havaalanında tutuklandı.

Bu, Eylül ayında Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından kendisine ve kurucu ortağı Kyle Davies’e uygulanan önemli yaptırımlar ve dokuz yıllık ticaret yasağının ardından geldi.

Teneo’nun açıklamasına göre Zhu, Singapur Mahkemeleri tarafından idam kararı verilmesinin ardından tutuklandı. 25 Eylül’de alınan emir, kurucu ortağın, kendisini devam eden tasfiye soruşturmalarında iş birliği yapmaya ve 3AC ile ilgili faaliyetlerine ilişkin açıklama yapmaya zorlayan daha önceki bir mahkeme kararına kasıtlı olarak uymamasına bir yanıttı.

Zhu’nun dört aylık cezasına başlamasıyla birlikte tasfiye memurları, varlık kurtarmaya odaklanmayı ve Zhu’nun 3AC ve eski yatırım yöneticisiyle ilgili bilgi ve belgeleri sağlama konusunda tam uyumunu sağlamayı amaçlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz