2020’de Ev Madencileri Hangi Parayı Çıkartıyor?

0
492

Kripto para madenciliği karlılığı son derece nüanslıdır. Donanım, elektrik ve soğutma maliyetleri ve madencilik yapmak istediğiniz kripto para birimi türü gibi çok çeşitli değişkenlere bağlıdır.

Bitcoin yine karlı bir coin olarak gözükse de bireysel madenciler için durum böyle değil. Bunun nedeni ise Bitcoin’in çok rekabetçi bir madenciliğe sahip olmasıdır. Bitcoin binlerce ASIC madencisine, soğutma sistemlerine yatırım yapan ve rekabetçi elektrik oranlarına sahip ülkeler dışında büyük şirketler tarafından da çıkarılıyor.
Böylelikle ikinci en popüler kripto olan Ethereum hala elektriğin ucuz olduğu pek çok ülkede, çoğu ev madencisi için en karlı kripto paradır. Ethereum Classic ise bir başka karlı ETHASH kripto parası. Bununla birlikte Grin de ev madencileri için kârlıdır. Grin, madenciliği merkezden uzak tutmayı amaçlayan ETH ve diğer coinler gibi ASIC’e dayanıklı olacak şekilde tasarlandı. ASIC madencilerin ele geçirmediği kriptolar gelecekte de ev madencileri için tercih edilir hale gelecek. Yeni çıkan proof-of-work paralar olası karlar için cezbedici gözükse de pek çok madenci yüksek risk taşıdığı için bu paralar tutulana kadar onlara ciddi kaynak harcama riskini almıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz