2020 Yılında En İyi Performans Gösteren 5 Kripto Para

0
288
Kripto Paralar
Kripto Paralar

2020 yılında en iyi performans gösteren 5 kripto parayı sıraladık.

  1. Ethereum: Yılın başından bu yana en büyük altcoin olan Ethereum  fiyatı %360 arttı. Ethereum’un pazar değeri 1 Ocak’ta 14.4 milyar dolardan 18 Aralık’ta %80 artışla 74 milyar dolara çıktı. Merkezi olmayan finans DeFi token’lerinin çoğunun Ethereum merkezli olması Ethereum’un bir başka başarısı sayıldı. Bilindiği üzere DeFi token’leri bu sene önemli seviyelere yükseldi. Ayrıca Ethereum’un üzerine inşa edilen DeFi protokolleri şu anda 15 milyar doların üzerinde kilitli durumda.
  2. Chainlink: Chainlink sene başında 1.70 dolardan işlem görürken şimdilerde 13 dolardan satılıyor. DeFi kullanımındaki artışla tetiklenen Chainlink token’inde günlük yaklaşık 1 milyar dolarlık işlem hacmi kaydediliyor.
  3. AAVE: AAVE haline gelen LEND token’i sene başında bir kuruşa işlem görüyordu. Ekim ayının başında AAVE ismine geçtiğinde fiyatı yükselmeye başladı. Üç aydan kısa bir süre içinde, 1 milyar doların üzerine ulaşan AAVE tüm kriptolar arasında piyasa değeri ile 27. sıraya yerleşti ve işlem hacmi de benzer seviyelere yükseldi.
  4. USDC: Stablecoin olan USDC token’inin Ocak ayında ulaştığı en yüksek günlük hacim 426 milyon dolardı. CoinMarketCap’e göre bu miktar Aralık ayında 453 milyon doların altına hiç düşmedi. USDC, yıla 516 milyon dolarla başladıktan sonra şimdilerde 3 milyar doların üzerine çıktı.
  5. Bitcoin: Bitcoin’in sene başında piyasa değeri 130 milyar dolar iken şimdilerde 430 milyar dolara yükseldi. Mart ayında kaydedilen düşüşe rağmen Bitcoin’in kısa sürede kaybettiklerini kazandı ve daha sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi 20 bin doları aştı. Rekor kıran Bitcoin şimdilerde yeni rekorlar kırmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz