XRP’ye Ağır Eleştiri! “Dolandırıcı Plus Token’den Farkı Yok”

0
669

Ünlü Bitcoin ve kripto para yatırımcısı Alistair Milne, Ripple’a (XRP) ağır eleştirilerde bulunarak XRP’yi dolandırıcı Plus Token’a benzetti.

Plus Token Çin menşeili bir ponzi idi ve topladığı yaklaşık 200.000 BTC gibi devasa parayla ortadan kaybolmuştu. Yapılan analizlere göre günde ortalama 1300 BTC satarak Bitcoin’in yükselişinin önünde de büyük bir engel olarak duruyordu. Buradaki haberimizde Plus Token dolandırıcılığının Bitcoin’e etkilerini okuyabilirsiniz.

Alistair Milne; “Plus Token cüzdanındaki Bitcoinler’in HODL yapanların üzerine yavaşça boşaltılıp dumplandığı düşünün. Aslında tam olarak XRP’yi tarif ettim.” dedi.

Milne XRP’nin her ay yaklaşık 1 milyar XRP‘nin kilidini açarak fiyatı baskılamasına isyan ederken haksız sayılmaz. Ripple’ın açıkladığı plana göre her ay yaklaşık $225 Milyon dolarlık XRP’nin kilidi açılarak satılıyor, projeye inanan küçük yatırımcı XRP HODL’larken şirket XRP ekosistemini büyütme amacı ile devasa satışlar yapıyor. Bununla birlikte her ay yüz milyonlarca dolarlık ne gideri var da bu kadar XRP satılıyor sorusunun net bir cevabı maalesef yok.

XRP’nin kendi sattıklarına ek olarak şirketin eski kurucu ortağı Jed McCaleb‘in sahip olduğu 20 Milyar XRP’yi her gün parça parça satıyor olması da ayrı bir fiyat baskılama unsuru oluyor. XRP yatırımcısı bu durum karşısında özellikle sosyal medyada isyan etmeye başladı ve yatırımcılar son dönemde hiç olmadığı kadar projeye karşı sadakatlerini yitiriyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz