XRP (Ripple) Nedir? XRP İncelemesi

0
457

XRP (Ripple) NEDİR?

Ripple; 2012 yılında Sanfransico’da kurulmuştur. Bankacılık sektörü içersinde Blockchain altyapısını kullanarak para transferlerini kolaylaştıracak çözümler üretmektedirler. Şirketin sunduğu çözümler ekseninde Swift işlemlerine göre çok daha hızlı ve çok daha ucuz komisyonlarla para gönderilebilmektedir.

Ripple’ın bu para transfer altyapısı 3 temel ayak üzerine yapılanmaktadır. Gelin öncelikle bunların ne olduğuna bir bakalım ve XRP’nin buradaki kullanım alanını konuşalım.

Xcurrent; Bu sistem bankalar arasında Blockchain tabanlı bir ödeme altyapısını esas alır. Ancak Xcurrent sistemi içersinde XRP’nin kullanımı zorunlu değildir. İstendiği taktirde bankalar kendilerine ait kripto para çözümlerine de bu sisteme entegre edebilir.

Xvia; Bu sistem kurumsal firmalar için ödeme arayüzü olarak tasarlanmıştır. Burada da XRP’nin kullanımı zorunlu değildir.

Xrapid; Bu sistem içersinde ise Xcurrent’de olduğundan farklı olarak XRP kullanılması zorunludur. Burada ödeme gerçekleştirilen işlemlerde transferler XRP’ye çevrilim sağlanarak yapılır.

XRP’nin çok hızlı bir gönderim altyapısı sunduğunu söyleyebiliriz. Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi Ripple şirketinin merkezi yapısında yatmaktadır. Bu merkezi yapı çerçevesinde Ripple şirketi toplam arzı 100.000.000.000 adet olan paraların şu an itibariyle yaklaşık 55.000.000.000 adedini kendi elinde tutmaktadır.

XRP ile ilgili son süreçteki güncel bilgiler için lütfen videoyu izleyiniz;

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz