Worldline ve Ingenico 8.6 Milyar Dolar’da Anlaştı

0
379

3 Şubat tarihli basın açıklamasına göre Fransız ödeme şirketleri Ingenico ve Worldline birleşecek. Şirketlerin hissedarları tarafından 7,8 milyar € (8,6 milyar $) ‘da anlaşmaya varıldı.

Yapılan anlaşmaya göre Worldline, Ingenico hissedarlarına Pazartesi işlem seviyelerine göre % 17 oranında prim ile beraber nakit ve hisse senedi tazminatı da verecek. Yapılan bu birleşme anlaşması ile %65 oranında Wordline hissedarları, % 35 oranında ise Ingenico yatırımcılarının elinde olacak.

Ödeme sektöründe bu birleşmeler trend olmuş durumda. Geçtiğimiz Ocak ayının başlarında Visa, aynı zamanda küçük bir kripto para birimi şirketi olan Plaid’i satın almıştı.

Worldline, Satış Noktası terminallerinden çevrimiçi satıcı hizmetlerine, e-bilet ve filo yönetim sistemlerine kadar çok çeşitli hizmetler sunmaktadır. Ingenico ise büyük çeşitlendirme çabalarına rağmen daha çok Satış Noktası cihazları ile tanınıyor. 11 yıldan beri Ceo görevini üstlenen Philippe Lazare, yönetim kurulu tarafından Kasım 2018 tarihinde görevden alınmıştı. Bir yıl aranın ardından Kasım 2019 tarihinde Ingenico, kripto dostu Satış Noktası cihazları geliştiren bir proje için Pundi X ile ortaklık kurdu. Bu proje, Ingenico’nun cihazlarından birini, büyük kripto para birimlerinde ödeme yapmak için kullandı.

Ingenico’nun hisse fiyatı 2019 yılında iki katından fazla arttı. Halka açık bir konferans görüşmesinde Worldline CEO’su olan Gilles Grapinet, şirketin geçen yıl değil de neden şimdi satın alma kararı verdiğini şu sözlerle savundu:

“Zamanlama her şeydir. Hisse senedi fiyatına bakıldığında o zaman bir pazarlık yapabilirdik ancak Ingenico yönetim kurulunun satmaya hazır olduğundan emin değilim”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz