Weibo, Bazı Kripto Hesaplarını Engelledi

0
360

Çin Twitter’ı olarak bilinen Weibo, birçok kripto para hesabını engelledi. Çinli kripto gazetecisi Colin Wu ve Çinli kripto haber kuruluşu 8BTC, Weibo’nun kripto etkileyicilerinin ve kriptoyla ilgili şirketlerin hesaplarını yeniden yasaklamaya başladığını bildirdi. Tron Vakfı’nın kurucusu ve CEO’su Justin Sun’a ait hesap da dahil olmak üzere, ondan fazla kripto hesabı engellendi.

Hatırlayacağınız üzere Haziran ayının başında Baidu da dahil olmak üzere Çinli arama motorları Binance, OKEx ve Huobi gibi kripto para borsaları için arama sonuçlarını engellemeye başlamıştı. Weibo gibi sosyal medya platformları aynısını kripto para borsaları ve kripto işletmeleri ve kripto meraklılarıyla ilgili hesaplarla yapmaya başladı.

Çin Baskısı Artıyor

Çin’in kripto para madenciliği şirketlerine yönelik baskısı devam ediyor. Çoğu madencilik fosil enerji kaynakları kullanılarak yapıldığından büyük çevresel sorunlara neden oldu. Şu anda Çinli yetkililer, teknoloji devleri ve Alibaba, Tencent gibi internet platformları üzerinde yeni düzenleyici kurallar uyguluyorlar. Ayrıca devlet, Çinli devlerin izleyecekleri yol ve alacakları kritik kararlara eskisinden daha çok müdahale edecek ve söz sahibi olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz