Walmart Blockchain Tabanlı Nakliye ve Ödeme Sistemlerini Piyasaya Sürdü

0
281
Walmart
Walmart

Walmart Kanada, 14 Kasım basın açıklamasına göre, nakliye takibi ve ödeme yönetimi için blockchain tabanlı bir ağ oluşturdu.

Blockchain şirketi DLT Labs ile işbirliği içinde geliştirilen yeni sistem, yük ve ödeme işlemlerini iyileştirmek, kullanıcıların teslimatları otomatik olarak izlemelerini ve işlemleri doğrulamasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Her iki şirketin eski sistemleriyle entegrasyon
Ayrıca bu ağ bir işletmenin eski sistemi ile entegre edilebilebilir ve tüm tedarik zinciri ve lojistik verilerini gerçek zamanlı olarak yönetir, bütünleştirir ve senkronize eder.

Walmart Kanada’daki lojistik ve tedarik zincirinin Kıdemli Başkan Yardımcısı John Bayliss, blockchain, akıllı ulaşım ağımızda, hızlandırılmış ödemeler, kapsamlı maliyet tasarrufu ve tedarik zincirimiz arasındaki diğer avantajlarla maddi bir ilerleme sağlıyor diyerek blockchain teknolojisinin verimliliğine dikkat çekti.

Bazı perakende devleri blockchain’i kabul ederken, diğerleri hala şüphe ediyor

Walmart, blok zincirinin iç süreçlerinde uygulanmasına yönelik proaktif bir yaklaşım sergilemiştir.
Ancak, Walmart ve Nestlé gibi gıda perakende devleri tarafından benimsenen blok zincir sistemlerine bakan en büyük engelin teknolojinin kendisi ile ilgisi olmadığını iddia eden PwC’nin tarımsal işletme lideri Craig Heraghty, blockchain’in süpermarket zincirlerine ve tüketicilere “izlenebilirlik yanılsaması” verdiğini ve fiziksel giriş noktalarının hatalı olduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz