Vietnam’ın kripto paralarla ilgili “iyimser” planları ortaya çıktı

0
342

Vietnam’daki kartlarda bir kripto geri dönüşü olabilir mi? Ve Güney Koreli blockchain firmaları değişim için bir katalizör sağlayabilir mi?

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Ho Chi Minh (HCM) şehir yetkilileri, Vietnam haberine göre “riski azaltmak ve süreçleri düzene sokmak” için blockchain kullanacaklarını iddia ederek, akıllı şehir inşaat girişimlerine güç sağlamak için “bir blockchain altyapısı geliştireceklerini” belirttiler.

HCM yüksek teknoloji inkübatörü,teknik destek ve blockchain eğitimi verecek olan Güney Koreli firma CBA Ventures ile bir anlaşma imzaladı.

Vietnam’da iş yapmak isteyen bir diğer Güney Koreli şirket ise kripto para borsası Bitsonic. Upbit ve Coinone gibi önde gelen Güney Kore borsaları daha önce Endonezya ve diğer Güney Doğu Asya ülkelerinde ticaret platformları başlattı.

Bitsonic, Vietnamlı bir blockchain firması olan Innovantech ile ortak olacağını ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde M2Bit olarak adlandırılacak olan değişimi başlatmayı planladığını söyledi.

Şirketler, Vietnam Bankası Techcombank ile çalışacaklarını ve dong (Vietnam parası) eşleştirmelerine kripto sunmayı planlayacaklarını söylüyor.

Hai Phong merkezli muhasebeci Van Nguyen, Cryptonews.com’a,

“İnsanlar son haftalarda daha olumlu bir şekilde blok zincir ve kripto paralar hakkında konuşmaya başladı. Bu tartışmalar sırasında ruh hali iyimser. Bunun Çin hükümeti ve Güney Koreli şirketlerle ilgili gelişmeler yüzünden olup olmadığını bilmiyorum. Ancak her iki ülkedeki teknoloji gelişmelerine çok dikkat ediyoruz.”

Yönetmelik, Güney Kore’deki blockchain ve kripto şirketlerinin ilerlemesini engellemeye devam ederken, bir dizi firma Asya’nın başka yerlerine bakıyor ve Vietnam’da genişleme planları geliştiriyor.

HCM’nin blockchain hareketi, merkezi hükümetin kendi blok zinciri oyununu hızlandırmasıyla ortaya çıkıyor. Ülkenin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, yeni bir SME hızlandırıcı projesinin “blok zinciri girişimlerine öncelik vereceğini” söyledi.

HCM yetkilileri ayrıca “ülkede blok zincir uygulaması için bir yol haritası oluşturmak için ajanslarla çalıyoruz” dedi.

Eylül ayında, Kore Times, Güney Kore’nin NEEO uygulamalarının Exvina kripto değişimini başlatmak için Vietnamlı bir firma ile güçlerini birleştirdiğini ve blockchain firması Sigma zincirinin Vietnam’da da aktif olduğunu bildirdi.

Ve gazete ekler,

“Kore blockchain şirketleri Güneydoğu Asya pazarında iş fırsatları ve yeni gelir kaynakları bulmak için Vietnam’a yöneliyorlar.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz