VeChain FoodGates’i duyurdu!

0
431

VeChain, ASI Group ve DNV GL partnerliğinde, ilk gıda ve içecek sektörü için blockchain altyapısında kıtalararası lojistik ve ticaret çözümü olan FoodGates’i duyurdu. Duyuru Şangay’da gerçekleşen. The China International Import Expo 2019 (CIIE)’da yapıldı. Fuar Çin devletinin global ticaret alanında ve Çin pazarını dünyaya açmak konularında faaliyet gösteren bölgenin en önemli etkinliklerindendi.

FoodGates kıtalararası gıda ticaretinde tedarik zinciri altyapısı oluşturacak. Örneğin bir et ürünü için, hayvanın seçilmesinden kesimine, taşınmasından depolanmasını ve en son olarak restorana gelmesine kadar bütün bir sürecin takibi bu altyapı ile yapılabilecek.

Projenin ilk hedefinde Fransa-Çin ticareti var. Duyuru Fransa Çin Ticaret Komitesi’nin basın konferansında yapıldı. Komite the Mouvement des Entreprises de France (MEDEF)’e bağlı; MEDEF’in Fransa’da 750.00 firma üyesi var.

Projenin bir büyük önemi de Çin devlet başkanı Xi Jinping tarafından blockchain’in övülmesi ardından gelmesi. Hatta Fransa-Çin ilişkilerinin 55. yılı kutlama davetinde Çin devlet başkanı, Fransız cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafında ikram edilen FoodGates ticari demosu olan yüksek kaliteli Fransız bifteklerden tattı. Çin Fransa’nın 7. büyük ticari partneri ve aralarında karşılıklı ticaret hacmi 60 milyar dolar seviyesinde. Bu tedarik zinciri çözümü yaygın kullanım bulursa kaçınılmaz olarak VeChain‘e ciddi katkı sağlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz