Uygulamalarda Ethereum Hala Bir Numara!

0
886

Ethereum (ETH) son zamanlarda fiyat anlamında kan kaybetse de kullanım olarak birinciliği elden bırakmıyor. Ethereum altyapısında çalışan merkezsiz uygulamaların (dApps) sayısı ortaya çıkan pek çok “Ethereum Killer” projeye rağmen artmaya devam ediyor.

dAppRadar’ın yayınladığı rapora göre Ethereum çok sayıda aktif geliştiricisi sayesinde bu alanı domine ediyor. Bu yıl Ethereum merkezsiz uygulamalarıyla ilintili cüzdan sayısı %118 artarak 19.000’e ulaştı. Toplam aktivite hacmi ise %166 artarak 7.2 Milyar $’seviyesine yükseldi. Ethereum’un bu başarısının arkasında yazılım geliştiricileri tarafından en fazla kullanılan blockchain platformu olması yatıyor.

Ethereum’un bu yükselişinde dört uygulama kategorisi öne çıktı; DeFi (Merkezsiz finans uygulamları), DEX (Merkezsiz borsalar) , oyun platformları ve ponzi tarzı yüksek risk barındıran platformlar.

Ethereum ölçeklenebilirlik başta olmak üzere pek çok sorun taşıdığı için uzmanlarca mükemmellikten oldukça uzak bir altyapı olarak değerlendirilse de, ETH’nin bu alandaki en büyük iki rakibi EOS ve Tron (TRX) onu tahtından etmeyi başaramadı.

EOS, Coinbase tarafından yapılan EIDOS airdrop’ı sebebiyle ağda tıkanma yaşamış ve bir süre kullanılmaz hale gelmişti. Bu süreçte dApp kullanıcıları %50 oranında düştü. Öte yandan Tron ise %93 büyüme ile bu yıl önemli ilerleme kaydetti ancak yılın ikinci yarısında altyapısındaki önemli uygulamaların çoğu kullanıcı kaybetti.

Bu alandaki diğer blockchain altyapıları başta Neo, Vechain ve Waves olmak üzere aktif dApp sayısı olarak Ethereum’un çok gerisinde kaldılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz