Tron (TRX) Nedir? TRX Coin Ne işe yarar?

0
705

Tron özellikle medya ve eğlence sektörüne hitap eden, veri depolama, uygulama geliştirme ve akıllı sözleşmeler hizmeti sağlayan merkezsiz bir blockchain projesidir. 2017 yılında Justin Sun tarafından kurulmuştur.
Tron şu an da pek çok farklı uygulamaya ve kripto paraya altyapı sağlayan bir çatı platform halin gelmiştir. Tron altyapısın geliştiriciler kendi kripto paralarını çıkartabilirler. Şu an ankti TRC20 kullanan paralar içinde en bilinen kripto paralar Bittorent Token (BTT) ve Wink (WIN) olduğu söylenebilir.

TVM – Tron Virtual Machine geliştiricilerin herhangi bir dilde yazdığı yazılımı Tron altyapısında çalışmasını sağlamasıyla yeni projeler için ciddi kolaylık sağlamaktadır. Halihazırda Tron altyapısında çok ciddi sayıda merkeziyetsiz uygulama çalışmaktadır.

Tron öncesinde Game.com, Bitmain, UPLive, oBike gibi firmalar ile partnerlikleri yapmıştır. Tether partnerliği ile Tron tabanlı USDT stable coin oluşturuldu. Hızlı ve düşük komisyonlu sabit fiyatlı para olarak Tether’a altyapı çözümü sağlarken , Tron merkezsiz uygulamalarının entegre çalışabileceği bir stable coin sistemi sahibi oldu.

Tron ağı Proof-of-Stake delegasyonu ile doğrulamaları yapmaktadır. Her bir blok için en fazla oy alan 127 node yöneticisinin aldığı oylara göre  TRX geliri elde eder. Her bir blok için toplamda 160 TRX’lik bir ödül verilmektedir.

Tron kurucusu Justin Sun sansasyonel kişiliği ile kripto dünyasından öne çıkmaktadır. Özellikle bir derneğe 4.57 milyon dolar bağış yaparak ünlü milyarder Warren Buffett ile yemek yeme fırsatı yakalayan Sun, bu durumu uzun bir süre tanıtım kampanyası olarak kullanmıştı.

TRX; Binance, Huobi, Upbit başta olmak üzere yüzün üzerinde borsada işlem görmektedir.

Tron hakkında daha detaylı inceleme için videomuzu izleyebilirsiniz:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz