Telegram, Mahkemeden Gram Kriptoparalara Karşı SEC Davasını Reddetmesini İstedi

0
425

Şifreli mesajlaşma servisi Telegram, New York Güney Bölgesi Mahkemesi Amerika Birleşik Devletleri tarafından şirket içi kripto para biriminin bir güvenlik olduğunu suçlamalarını düşürmesini istedi.

Telegram’ın avukatları, 12 Kasımda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nundan (SEC) eleştirilerinde sadece uygulamayı terk etmekle suçladıkları için sözlerini esirgemediler.

Telegram: SEC ” ad hoc yasal pozisyonu kabul etti”

SEC daha önce Telegram’ın gram jetonlarını incelenen yatırımcılara sattığı zaman kayıtsız menkul kıymetlerin satışına girdiğini iddia etmişti. Baskıya rağmen, yatırımcılar ödenen para iadesini reddetti.

SEC hakkındaki dosyalama iddiaları,

“Davacı, yasanın bu yeni alanında uygunsuz ‘icra tarafından düzenleme’ yapmıştır. Federal Menkul Kıymetler yasalarının ihlalini teşkil eden davranışlara ilişkin görüşlerinin açık bir şekilde yönlendirilmesi ve adil bir şekilde bildirilmesi başarısız oldu ve şimdi yargı emsaline ve kendi üst düzey yetkililerinin kamuya açık görüşlerine aykırı geçici bir yasal pozisyon benimsemiştir.”

Avukatlar daha sonra mahkemeden SEC’in şikayetini tamamen reddetmelerini istedi.

SEC probları üzerine eziyet

Şirket ilk coin teklifinde başlangıçta 1,7 milyar dolar toplamasına rağmen Telegram’ın token lansmanı son on sekiz ay içinde birden fazla engel gördü.

Eylem, Kanada’daki mesajlaşma servisi Kik’le 2017’den itibaren 100 milyon dolar olan ICO’nun da takibini yapan SEC’ye yönelik birkaç savaş cephesinden sadece biridir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz