Telegram CEO’suna Göre “iCloud Artık Resmi Bir Gözetim Aracı”

0
431

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Apple’ın bulut hizmeti iCloud’un “artık resmi olarak bir gözetim aracı” olmasına karşı geldi. Durov, özel mesajları saklamak için iCloud’a dayanan WhatsApp gibi uygulamaların “sorunun bir parçası” olduğunu iddia etti. CEO bu açıklamasını 21 Ocak’taki resmi Telegram kanalında duyurdu.

“İCloud artık resmi olarak bir gözetim aracı. Özel mesajlarınızı saklamak için ona güvenen WhatsApp gibi uygulamalar sorunun bir parçasıdır. ”

Apple uçtan uca şifreleme planlarından FBI’ın böyle bir özelliğin araştırmacılara zarar vereceğini bildirmesinden dolayı iki sene önce vazgeçti.

Durov, Apple’ın kaydedilen şifreler gibi “en hassas kullanıcı bilgilerinin” bir kısmını korumaya odaklandığını bildirirken, iMessage, WhatsApp ve diğer şifreli servislerden yedek metinlerin Apple çalışanları ve yetkilileri tarafından kullanılabildiğini söyledi.

Telegram, Facebook ve Google gibi büyük teknoloji devlerine karşı çıkması ve Durov’un son iddiaları şirketin “gerçek gizliliği” sağlamaya odaklandığını gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz