Solana’nın Günlük Aktif Kullanıcı Tabanı Ocak’ta %50 Arttı

0
50
Solana
Solana

Solana, 2023’te günde 50.000’den fazla aktif kullanıcıyla yükselişte. Kripto analitik portalı Token Terminal’e göre, Solana blok zincirinin günlük aktif kullanıcı sayısı 2023’ün başından bu yana 56.000 veya %55,9 arttı. Bu Kasım ayındaki FTX çöküşünden bu yana Solana’nın mevcut günlük kullanıcı tabanı şu anda 160.000, blok zincirinin görmediği bir sayı.

Yılın başındaki bu Solana’nın yükseliş nedenleri hem iç hem de dış kaynaklıdır. İç neden olarak, sosyal ağlarda hızla bir izleyici kitlesi ve popülerlik kazanan BONK tarafından üretilen Bonk Inu tokenini verebiliriz. BONK, bir tür Shiba Inu (SHIB) olmakla birlikte Solana’da, günümüz kripto piyasasının klasik meme tokeninin tüm özelliklerine sahiptir. Şimdiye kadar Bonk Inu token sahiplerinin sayısı 100.000’den fazla adrese ulaştı.

Dış nedenler arasında 2023’ün başında kripto pazarında hakim olan olumlu ivme yer alıyor. Bu, şu anda Solana’nın en büyük iki rakibi olan Ethereum ve Polygon ağlarındaki faaliyetlerdeki benzer artışlarla kanıtlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz