Proof-of-Stake Paralar Bitcoin Karşısında Kazandırıyor

0
575

Borsaların stake ödüllerini desteklemeye başlamasıyla birlikte proof-of-stake (PoS) coinler Bitcoin karşısında geçtiğimiz aylarda ciddi kazançlar elde etti.

PoS konsensusunda node’lar coinleri ellerinde tutarak blockchainde işlem doğrulaması yapıyor ve ödül kazanıyorlar. Borsaların kendi paralarıyla node kurup bu ödülleri müşterileri ile paylaştırarak sıradan kullanıcılar için de teknik gereksinimlere ihtiyaç duymadan sadece parayı elde tutarak pasif gelir elde etme imkanı sağlamasıyla PoS paralar altın dönemini yaşamaya başladı.

Araştırma firması Messari’ye göre PoS altyapısındaki dört büyük kripto para geçtiğimiz dönemde Bitcoin (BTC) karşısında ortalama %49 kazanç sağladı. Bu paralar Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM), VeChain (VET) ve NEO oldu.

Stake paralara ilginin başlaması ile VeChain %58%, Cosmos %55, Tezos %48, ve NEO %35 kazandırdı. Hatta aralık ayındaki rallide Tezos market cap’de ilk 10 kripto para içerisine girdi.

Tepedeki 25 paranın Bitcoin karşısındaki durumuna baktığımızda en iyi performans gösterenlerin PoS paralar olduğunu görüyoruz. Ethereum’un da güncellemeler sonrası Proof-of-stake’e geçişiyle bu durumun uzun vadede de geçerli olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz