Polars: Tahmin pazarı için yeni bir DeFi Konsepti

0
340

Hızla büyüyen DeFi pazarında aktif kullanıcı sayısı artıyor, ticaret hacimleri artıyor, yeni fikirler ve yeni projeler ortaya çıkıyor. Yalnızca 2021’in ilk çeyreğinde, DeFi projeleri 2020’nin tamamından (2,3 milyar dolar) daha fazla risk sermayesi (2,6 milyar dolar) çekti.

Pek çok farklı konseptte yer alan projeler arasında DeFi’dad liderin henüz belirlenmediği bir alan var – o da Tahmin Pazarı. DeFi ve Tahmin pazarının kombinasyonunu göz önünde bulundurduğumuzda Augur, Gnosis ve Polymarket gibi bazı projeler var. Ancak bu projelerin kritik bir sorunu var – düşük likidite. Düşük likidite sorununun derinliklerine indiğimizde, kırılması çok zor olan bir kısır döngü ile karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkıyor. Likidite sağlayıcıları, bilinmeyen ve abartılı olmayan piyasalar için likidite sağlamaya isteksizdir, çünkü kazançları, kullanıcıların tarafında düşük işlem hacmi nedeniyle sınırlı olacaktır ve kullanıcılar, likit olmayan ve az bilinen piyasalara tahmin yapmaz istemezler. Sonuç olarak, platformlardaki yalnızca birkaç piyasanın normal likidite ve işlem hacmine sahip olduğunu, ancak diğer yüzlerce piyasanın kullanıcıların ve piyasa yapıcıların aktif ilgisinin dışında kaldığını görüyoruz.

Polars ekibi, DeFi alanındaki Tahmin piyasası için düşük likidite sorununa çok standart dışı ve son derece etkili bir çözüm bulduğunu iddia ediyor. Likidite sağlayıcılarına, finansmanlarını belirli tahminlere değil, fiyatı dış olayların sonuçlarına bağlı olan kutupsal belirteçlere yatırmaları için teklif ediyorlar. Bu komplike çözümün düşük likidite sorunlarını nasıl tamamen ortadan kaldırdığını anlamak için Polars platformunun nasıl çalıştığını ve polar tokenlerin ne olduğunu anlamak gerekli. Polars – Fiyatı belirli harici olayların sonuçlarına bağlı olan güvenli polar tokenları oluşturmak için yeni DeFi platformudur.

POLARS platformunda kullanıcılar, polars token satın alabilir, satabilir ve takas edebilir ve platformun komisyon gelirinin dağıtımına katılabilir. POLARS platformunda alım satım için mevcut olan ilk polar token çifti BEYAZ(WHITE) ve SİYAH(BLACK) polar tokenlerdir. İki rakip takım Beyaz Takım ve Siyah Takım vardır. Sürekli birbirleriyle rekabet halindedirler. Her takımın aynı isimde BEYAZ ve SİYAH olmak üzere kendi tokenı vardır. Başlangıçta bu tokenlerin fiyatı aynıdır. Beyaz Takım kazanırsa, WHITE tokenın fiyatı artacak ve BLACK tokenın fiyatı aynı miktarda düşecektir. Ancak toplam fiyatları sabit kalacaktır. Hangi takımın kazandığı, gerçek dünyadaki belirli bir etkinliğin sonucundan belirlenmekte. Spor müsabakaları, başkanlık seçimleri, döviz kurları ve karşıt tarafların bulunduğu diğer her türlü yarışmalar olabilir. Dünyada her gün birisinin kazanabileceği ve kaybedebileceği, tahminlerin gerçekleşebileceği veya gerçekleşmeyebileceği, koşulların yerine getirilip getirilmediği birçok olay yaşanıyor. Bu olayların en ilginç ve önemli olanı POLARS platformuna eklenir ve bu olayların sonuçları, Beyaz veya Siyah Takımın galibiyetini veya kaybını sürekli olarak etkiler ve buna bağlı olarak, BEYAZ ve SİYAH tokenlerinin fiyatını kümülatif olarak etkiler.

Polars Token çok yakında önsatışa başlayacak ve hemen ardından Uniswap’da listelenecek.

Detaylı bilgi için Polars Telegram https://in.sv/pJIHWh
Polars Website https://in.sv/WfP0DO

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz